Vir Rafting

Adress: Na Cetini...

Info/Tel:

00 385 91 555 85 59

Cro Eng Ita Fra Ger Cz Ma Slo
Knjiga gostiju
Photo/Video
Mapa - Karta
Rafting
Skiperi
Vir Rafting
Korisno
Rijeka Cetina

RAFTING – VAD VÍZI EVEZÉS

Vir rafting lehetővé teszi hogy oné jojjonek Omištól Szlimenig az útazás 25 percig tart. Ez idő alatt csodálhatja a kanyon szépségét. Lassú vezetéssel érkezunk ahhoz a helyhez a honnan a rafting kezdődik. Már a kezdet elején a vendéget a kedves háziak kinálják kaláccsal aperitivval, gyümölccsel, és kávéval. Utana ismerkednek meg a vendégek a szkipperrel, a képpel és szétosztják csoportokba kis tanáccsal (az első moldulattal, hogyan kell a folyónviselkedni...).

Az első rész nem gyors, de a terméslet gyönyörű, a folyó tiszta, flora és fauna mindenütt találhato. Ezen a részen gyakorolják az evezést. Két alagúton megyunk keresztül és a folyóhoz jutunk, ahol figyelmesen kellkövetni a szkipper utasitásat, a szkipperek ezt a részt Labirintak nevezik. Igy jutunk el egy kis tóhoz, ahol a turisták 5-10 percing fürödnek és felfrissülnek a kékes – zöld folyóban.

A következő megálló egy kis vizerőditmény, ahol a turisták friss forrásvizet kóstolhatnak meginnen néhány kilométeren keresztül kezdődik a rafting élménye. A Sztudenci a nevű legszebb vizeséshez érunk a Cetina folyón. Itt fényképezik a vendégeket igazi fényképezők, ugyanúgy mint az egész rafting ideje alatt. Ezek a képek CD-n láthatók a rafting befejezése után. A Sztutedci vizesés után egy szép de veszélyes és gyors rész kovetkezik. A kezdetén a turistaknak kikell lépniök a csónakból és a kovetkező 50 métert a parton gyalog járják meg. Jgy láthassák a sziklákról hogyan halad a szkipper a gyors folyón. Ha a gyors és veszélyes részt elhagyjuk, "Oblačnik" skipper a hajót a part hoz erősiti úgyhogy a turisták ismét a hajóra szálnak és folytassák élményeiket.
2-3 perc után két kissebb vízeséshez érunk, az egyike alatt behajózunk hogy élvezzük a nap sugár játékát. Ezekután szintén egy gyorsfolyású ˝Z˝ nevezetű helyhez érunk. Itt nagyon fontos az eoző tanácsát halgatni, mert kulonben felfordulhat a csó nak. A ˝Z˝ hely az ahol az adrenalin a vérben emelkedik. Amikor a ˝Tisne stine˝ (zord sziklák) hoz érünk, a turistáknak lehetősége van hogy kipróbálják ügyességüket és a folyóba ugorjanak 3-15 méter mélységbe. Itt hasz náljuk a ˝jacuzzi˝ szót. Nem messze ettől a helytől, amikor már 5-6 gyorsabb folyású víz után arra a helyre érunk ahol a híres amerikai western ˝winetou˝-i filmesítették. Még 25 perc, néhály veszélyes hely és ideérünk a rafting élményei után a kirándulás utolsószakaszára ˝Radmanove mlinice˝ (Radman nevezetű malomhoz). Itt hagyjuk a csónakban a kibérelt sisakot, az evezőt, a bíztosítási szíjjakat. A Vir Rafting visszahozza a turistákat az induló helyre. A rafting egy élmény, ami 3-4 óráig tart, de amiről évek után is emlékezner. Ha a fényképeket megmutatják, mindenki irigy lesz az átélt élményért. Sokat elbűvöl a Cetina folyó szépsége és a felszökött adrenalin mindenkit ismét erre a helyre visszahoz.

Rafting

Production: Luka Horvatić