Vir Rafting

Adresa: Na Cetini...

Info/Tel:

00 385 91 555 85 59

Cro Eng Ita Fra Ger Cz Ma Slo
Knjiga gostiju
Photo/Video
Mapa - Karta
Rafting
Skiperi
Vir Rafting
Korisno
Rijeka Cetina

Rafting

VIR rafting vam nudi možnost prihoda po vas v kraj vašega bivanja (letovanja). Vožnja od Omiša do začetka na Slimenu traja približno 25 minut in za ta čas vas bo navdušil prekrasen kanjon reke Cetinje in zelenje tega kraja. Po 5 - 6 minutah vožnje pridemo do izletniške točke "Radmanove mlinice" foto 1, kjer bo čez nekaj ur konec naše avanture. Pot nadaljujemo z vožnjo po serpentinah skozi prekrasen zeleni gozd skozi katerega se prikazuje kanjon reke Cetinje. Z mirno vožnjo skozi vasi omiškega zaledja prihajamo na štartno mesto foto 2 od koder se začne rečni del rafting avanture.

Na samem štartu goste pričakajo prijazni domačini in jim pred začetkom ponudimo aperitiv, piškote, sadje, kavo, … foto 3 Potem se gosti spoznajo s skiperjem in fotografom in se razporedijo v rafte ob kretkih navodilih (osnovni gibi z veslom, obnašanje na reki, …) foto 4.

Prvi del ni tako hiter, je pa narava prekrasna, reka je biserno čista z obilico rastlin in živali. Foto 5 Na tem delu posadka vadi pravilno veslanje. Hitro gremo skozi dva tunela iz vej, kjer pride do izraza uigranost posadke. Foto 6 Nato pridemo v del reke, ki je tehnično dovolj zahteven in je potrebno dobro poslušati navodila skiperja. Skiperji ta del imenujejo "labirint" Foto 7. S prihodom na malo jezero se ustavimo za 5 - 10 minut, tako da se turisti lahko okopljejo in ohladijo v modro-zeleni reki. Foto 8 Naslednje mesto kjer se ustavimo je majhen jez, kjer turisti lahko okusijo pravo čisto izvirsko vodo. Od tam pa naslednjih nekaj kilometrov se začenja najboljši del rafting avanture. Prihajamo pod slap "Studenci", enega od najlepših slapov na reki Cetinji. Tukaj, prav tako kot skozi celotno avanturo vas bo slikal profesionalni fotograf foto 9b, ki vam bo te slike ponudil na CD-ju po končanem rafingu.

Slap "Studenci"je nekaj kar morate videti foto 10. Po "Studencu" sledi prekrasen a tudi nevarna brzica "Oblačnik" foto 9. Na začetku brzice morajo vsi turisti izstopiti iz raftov in naslednjih 50 metrov prehoditi po obali, zraven pa lahko s stene opazujejo skiperja kako sam premaguje brzice. Po izhodu iz brzice "Oblačnik" skiper priveže raft ob obalo, tako da turisti lahko ponovno vstopijo in nadaljujejo avanturo. Po 2 - 3 minutah pridemo do dveh malih slapov. Pod enega od njih gremo z raftom, tako da bi lahko uživali v prekrasni igri sonca in sence na lišajih pod slapom foto 11. Sledijo zelo zanimive brzice in nato pridemo na mesto, ki je skiperjem poznano kot "Z". Na tem mestu je zelo pomembno pozorno poslušati skiperja. "Z" je mesto kjer adrenalin maksimalno skače foto 12. S prihodom na mesto "Tisne stine" foto 15 se turistom omogoči, da preizkusijo svoje veščine skakanja v reko s kamna visokega 2 - 5 metrov foto 14. Nedaleč od tega mesta, medtem ko premagamo 5 - 6 brzic pridemo na mesto na katerem je bil posnet zaključni prizor za poznan ameriški vestern "Winetou". Še 25 minut in nekaj brzic in že smo na koncu naše rafting avanture na izletniški točki "Radmanove mlinice". Vso opremo (čelade, vesla, jopiče) pustimo v raftu, ki ga vsi turisti skupaj prenesejo na obalo. VIR rafting vas bo odpeljal na mesto odhoda. Rafting je avantura, ki traja 3 - 4 ure, a o njej boste govorili še vrsto let. Ko boste doživetje potrdili še s slikami, vam bodo vsi zavidali kaj ste doživeli. Mnogi se navdušeni nad lepotami reke Cetinje in adrenalinom, ki ga izziva rafting avantura, vračajo čim ponovno najdejo prosti čas.

Rafting

Production: Luka Horvatić